Liste med aktive brukervilkår

Navn Type Brukersamtykke
Brukervilkår Portalens brukervilkår Alle brukere
Personvernsvilkår Personvernsvilkår Godkjente brukere

Sammendrag

Vilkårene må godkjennes av alle brukere av tjenesten, både anonyme gjester og brukere med konto.

Alle brukervilkårene

Informasjonskapsler (cookies)

En informasjonskapsel er en liten fil som lagres på din mobil, nettbrett eller PC. Informasjonskapsler opprettes enten av et nettstedet du besøker eller av tredjeparter. Tjenesten er satt opp med informasjonskapsler som beskrevet under.

Google analytics

Vi bruker en tredjepart – Google analytics – til å samle inn statistikk som vi bruker til å forbedre nettsidene våre. Se Googles personvernregler her. Google analytics bruker følgende informasjonskapsler:

Navn

Levetid fra satt/oppdatert

Oppgave

_ga

2 år

Brukes for å skille brukere.

_gat_UA-[…]

1 minutt

«Used to throttle request rate.»

_gid

24 timer

Brukes for å skille brukere.


Vimeo

Vi bruker Vimeo til å vise videoer. Vimeo lagrer dine innstillinger for video i Local storage i din nettleser til det blir slettet av Vimeo eller deg selv. Se Vimeos personvernserklæring her.


Sammendrag

Dokumentet beskriver hvordan informasjon om deg blir samlet og lagret, samt hvordan du kan få se eller slettet denne informasjonen.
Personvernvilkårene må godtas for å ha en konto på tjenesten.

Alle brukervilkårene

Om personvern og personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som person. Det kan være navn og kontaktopplysninger, men også mye annen informasjon som kan knyttes til deg mer indirekte. Universitetssykehuset Nord-Norge ønsker at du skal vite hva slags personopplysninger vi behandler, slik at du kan ivareta dine rettigheter etter personvernlovgivningen. 

For å gi tilgang til tjenesten må vi samle inn og lagre noen personlige opplysninger om deg.

Hvilke opplysninger samles om meg og hvorfor?

For å få tilgang til tjenesten er det nødvendig å logge seg inn med ID-porten. Ved første innlogging blir fødselsnummeret ditt automatisk registrert og sendes til tjenesten fra ID-porten. Fødselsnummeret lagres som brukernavnet for brukeren. Brukernavnet ditt er aldri synlig for andre enn deg selv, systemadministrator ved Universitetssykehuset Nord-Norge og administrator hos databehandler eFaktor AS. Fødselsnummeret brukes kun for å bekrefte din identitet.

I tillegg er det obligatorisk at du selv registrerer fornavn, etternavn og e-postadresse, når du oppretter din konto. 

Som en standard hos Moodle generes en anonym tekststreng på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») som blir sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy.

Når du bruker tjenesten, blir også informasjon som kurs, aktiviteter og ressurser du samhandler med, lagret og knyttet til din konto.

Denne informasjonen brukes til å gi deg tilgang til ressursene på tjenesten.

Kursansvarlig kan få informasjon ved påmelding til kurs, og kan ta ut oversikter over hvem som har deltatt på hvilke kurs. I tillegg til kursansvarlig kan Universitetssykehuset Nord-Norge bruke statistisk informasjon til å forbedre tjenesten.

Hvem deles opplysningene om meg med?

Når du melder deg på kurs og arrangementer, kan vi be deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, jobbtelefon, stilling. Disse opplysningene, i tillegg til påmeldte og gjennomførte kurs, brukes i rapporter som kursansvarlig har tilgang til. Navn, e-post, arbeidssted og fullførtdato vises i tillegg på deltakerlister for lærere i kursene. 

Ditt fødselsnummer er kun tilgjengelig informasjon for deg, for administrator ved Universitetssykehuset Nord-Norge og for administrator fra underleverandør eFaktor AS.

Det er inngått avtale med følgende underleverandører:

  • eFaktor AS.
  • Difi for bruk av ID-porten til innlogging på tjenesten.


Hvor lenge lagres dataene mine?

Dine personopplysninger lagres så lenge det er nødvendig for kursansvarlig å følge opp din kursutvikling. Det vil derfor i utgangspunktet ikke være en tidsbegrensning på hvor lenge opplysningene om deg lagres så lenge du er i et kursforløp.

Ved inaktivitet i ett år vil systemadministrator ved Universitetssykehuset Nord-Norge starte prosess for å slette dine data på tjenesten. 

Hvordan trekker jeg mitt samtykke til Helsekompetanse for å lagre og behandle mine personlige data?

Du kan be om å få slettet all dataene tjenesten har lagret om deg via din profilside. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvordan ber jeg om at mine personlige data blir korrigert eller slettet?

Du kan korrigere din grunnleggende kontoinformasjon ved å logge deg på tjenesten og redigere din egen profil. 

Hvordan ber jeg om en registrering av alle mine personlige data som er samlet?

Du kan be om en oversikt over alle personopplysninger knyttet til deg som er innsamlet i samsvar med disse personvernreglene. For å gjøre det, klikk på Eksporter alle mine persondata på din profilside.

Hvem kan jeg kontakte?

Spørsmål om personvern og personopplysninger rettes til administrator for tjenesten via din profilside.