Forskjellige aktiviteter

3. Eksempler på fysiske prestasjoner

Eksempler på mennesker med utviklingshemning og fysiske prestasjoner

Det er viktig å ikke sette begrensninger for hva personer med utviklingshemning kan klare når det gjelder fysisk aktivitet. Er de motivert og trener riktig, er det utrolig hva de kan få til. Her i Norge har vi et godt eksempel på grensesprengende aktivitet fra brødrene Simen, som er multihandicappet, og Lars Martin Tannæs-Fjeld – «Himmeljegerne». I 2013 gikk de 435 km på en 17 dager lang ski-ekspedisjon med pulk gjennom Nordvestpassasjen. For informasjon trykk her. Året etter foretok de en ny ekspedisjon, i Canada.  Denne gangen padlet de 370 km i løpet av en tre uker lang ekspedisjon hvor også Simens venn Mads med Down syndrom var med. Se  http://www.tv2.no/a/5909105.

Karen Gaffney er en amerikansk kvinne med Down syndrom. Hun er en utrolig langdistansesvømmer til tross svært dårlig funksjon i det ene benet. Hennes største svømmeprestasjon er nok den 9 mile lange svømmeturen over Lake Tahoe i iskaldt vann. Se filmen under. 

Galdhøpiggen

I Norge har vi en rekke eksempler på at personer med Down syndrom har gått opp på Galdhøpiggen.

Det er viktig å se muligheter hos den enkelte og hva som motiverer. Her er et godt eksempel på at det går an å følge drømmene sine, i alle fall hvis det fins noen ildsjeler som kan hjelpe til: Lars Jacob er en gutt med Down syndrom og sterk hørselhemming. Han bokser i Kolbotn bokseklubb. Det var boksing han ville begynne med, og han var så heldig å treffe boksetrener Harald Skoglund